fbpx

Традиции актуални и днес

Някой традиции отстояват на времето и са актуални и днес. Такъв е обичаят да се подари пръстен на момичето при предложение за брак.

Повечето народи, независимо от техният бит и култура разглеждат годежният пръстен като знак за готовността на мъжа да поеме отговорността за любовта си към една единствена жена.

Ако бъдещетата съпруга приеме годежният пръстен, с това заявява съгласието си пред семейството си и кандидат съпруга.

Ако жената реши да не приеме предложението за брак е необходимо просто да върне пръстена.

В живота днес годежният пръстен си остава важен символ скрепяващ любовта и взаимната отдаденост между мъжа и жената.

Според традицията годежният пръстен трябва да е халка от скъпоценен метал с диамант. Диамантът е най-твърдия, издържлив, изящен и скъп скъпоценен камък.

Приема се, че диамантите са вечни благодарение именно на техните качества, които не могат да бъдат сломени от времето и са се превърнали в символ на дълготраен брак.

Годежният пръстен заедно с брачната халка са и бижутата, които са най-важни за всяка жена, защото те са неотлъчно от нея. Това са бижутата, с които една дама не се разделя никога.

С величието и ценността на годежният си пръстен, всяка дама демонстрира непреходността на любовта си, така както е непреходно и великолепието на диаманта.

Така той се превръща в бижу предавано от майка на дъщеря. Но най- важното в купуването на диамантен годежен пръстен е не стойността му, а символиката му и посланието на любов, което носи. Виж повече Тук:

 

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *