fbpx

Как да укрепим нашата имунна система чрез 8 прости правила?

здраве, имунна система, диета, антиоксиданти, витамини, минерали, протеини, отслабване, вируси.

 Най-добрият начин да поддържаме силна имунна система е здравословен начин на живот. Имунната система върши забележителна работа като защитава нашия организъм от патогенни микроорганизми.

Но, поради много причини, тя все още не е в състояние да се бори с бактериите и вирусите, когато тя е слаба. Ето няколко прости неща, които можете да направите: 

1.Придържайте се към една диета богата на здравосовни протеини и мазнини, със зеленчуци и плодове с ниско съдържание на захар.

2.Премахване на захар, както и преработени храни и рафинирани храни.

3.Работа с кратки моменти на интензивност, последвани от периоди на почивка.

4.Премахване на тютюнопушенето и свеждане до минимум приема на алкохол.

5.Поддържайте здравословно телесно тегло.

6.Препорачително е да имате 7-8 часа сън.

7.Дишайте чист въздух, прекарвайте на открито.

8.Мийте ръцете си често по време на деня.

Приемайте подходящи храни и хранителни добавки.

Някои от храните, които можете да включите в дневния си хранителен режим са чесъна, пилешки бульон, гъби, зелен и черен чай, месо,  смесени с билки  джинджифил, плодове и зеленчуци като брюкселско зеле, броколи и зеле.

Добавките могат да осигурят на организма реална помощ от природата, за да се борят с болестта.  Някои от най-често срещаните хранителни добавки , известни за повишаване на имунитета, са изброени по-долу.

Но според вашите индивидуални нужди и здраве е препорачително да се консултирате с вашите лекари или представители на различни компании, предлагащи подобни продукти, за да ви изготвят индивидуална програма. 

На първо място ви препоръчваме екстракти от гъби. Те съдържат бета глюкани, които доказано водят до подобряване и увеличаване функцията на природен убиец (NK) имунни клетки. NK клетките ловят и разрушават инфектираните клетки. Опитайте с гъби като Майтаке, Кордицепс и Ганодерма или Рейши.

Ехинацеята осигурява съединения, наречени алкиламиди, които са доказли своята ефективност при модулиране на имунната система и регулиране на нейната функция.

Проучванията показват, че тази гъба съдържа много повече вещества от други познати растения, важни за нашето тяло.

Те са над 200 и най-важните са: полизахариди, тритерпени, органичен германий, ензими, аденозини.

Именно чрез тези активни вещества Ganoderma lucidum (Reishi) е била толкова ценна в древността.

Използвана е като средство за превенция на болести и профилактика на заболявания, които все още ни мъчат и днес.

Това са диабет, сърдечни заболявания, бъбреци, черен дроб, рак, стрес, нарушения на съня, отслабване на имунната система, алергии.

Тъй като употребата на Ganoderma lucidum (Reishi) не предизвиква никакви странични ефекти, тя принадлежи на групата, наречена адаптогени.

Основните витамини в състава на кордицепс са витамин В1, В2, В12, витамин Е и витамин К. Минералният спектър е изключително широк – натрий, калий, калций, магнезий, желязо, мед, манган, цинк, селен, алуминий, стронций, галий, ванадий.

Знаете ли, че тиамин (витамин B1) и ниацин (витамин B3) са особено важни за обмяната на вещества? 

Обърнете повече внимание на хидратацията на тялото си!

ОЛИФ РОЙБОС ЧАЙ е напитка, съдържаща екстракт от Ганодерма Луцидум, добавен към чай Ройбос (Asphalathus linearis), произведен в Южна Африка.

Мощните антиоксиданти, съдържащи се в Ройбос чай и Ганодерма Луцидум, помагат за ефективно премахване на свободните радикали.

Изключителна напитка, която съчетава неповторим вкус и много полезни ефекти.  Най-голямото му предимство обаче е, че не съдържа кофеин или танини.

Съдържанието на активните съставки е наистина уникално!

Ройбос чаят е известен също като SOD чай, тъй като съдържа вещество, наречено SOD, което е много ефективен антиоксидант, който ще предпази тялото ви от свободните радикали!

От употребата им имате няколко резултата:

Резултат 1

Гано чай в комбинация с Ганодерма капсули прави нашата кожа млада и здрава.

Резултат 2

Гано чай в комбинация с капсули Ганодерма и Екселиум държи грипа далеч от нас!

Резултат 3

Гано чай в комбинация с капсули Ганодерма и Екселиум изчистват и предпазват тялото ни от микровълнови и други вредни излъчвания!

Резултат 4

Гано чай и капсуки Eкселиум е най- добрия начин за справяне със стреса и липсата на енергия и спокоствие!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *