fbpx

Как да създадем здравословна диета?

Именно през този период много от нас се отдават на билки, зеленчуци и плодове от собствената си градина. А ако не, в магазина ще открием богат избор от качествени храни от домашни източници. 

Затова лятото е идеалното време да започнете да се храните здравословно и ние ще ви посъветваме как да съставите толкова здравословна, разнообразна и балансирана диета

 Какво е здравословно хранене?

В основата на здравословното хранене е здравословното хранене, което трябва да отговаря не само на вашия вкус, но и на вашите финансови и времеви възможности. 

Създаването на правилната диета не трябва да е наука, защото просто трябва да спазвате няколко правила. Но също така изисква търпение и последователност при промяна на диетата. 

Целта на здравословното хранене е човек да получи оптимално количество енергия в оптимална диетаВажно е да избирате качествени хранително-ценни храни и да намалите приема на неподходящи и нездравословни мазнини, особено животински и захари и въглехидрати с висок гликемичен индекс.

Здравословното хранене не означава гладуване

Ако искате да намалите теглото си чрез здравословна диета и си мислите, че ще ядете само зеленчуци, грешите. Здравословното хранене не означава гладуване. Целта е да консумирате храни или продукти, които харесвате, но ще имат по-ниска енергийна стойност и по-подходящ състав.

Диетата може да бъде обогатена и с хранителни добавки, като в този случай специално препоръчваме качествени пробиотици от линията Diamond I mmunity, Probio Power, които ще подпомогнат здравето на червата, имунната ви система и цялостното здраве. 

Подходящи са обаче и други хранителни добавки, които отговарят на вашите специфични здравни нужди. Можете също да включите в диетата си храни, които не са толкова здравословни, но в много малки количества, например вместо цял шоколад, поглезете се само с малко парченце качествен черен шоколад.

Как да съставите диета?

Забравете за драстичните редукционни диети, базирани на гладуване. Те не са ефективни и в много случаи дори вредни за здравето. След такива диети и намаляване на излишните килограми, йо-йо ефектът обикновено идва, когато теглото ви се покачи отново.

Съставът на диетата трябва да бъде индивидуален, така че или я съставете сами, или посетете специалист по здравословно хранене, като диетолог.

Можете да приготвяте менюто си колкото искате. Някои експерти препоръчват да го приготвите за седмицата предварително, защото тогава можете да закупите храна и суровини за цялата седмица наведнъж.

Също така помислете за количеството упражнения, когато съставяте диетата. Ако имате заседнал начин на живот, планирайте по-малко калорични ястия.

Ако обаче работите физическа работа, или спортувате активно, вземете нещо по-калорично.

 

Не забравяйте да включите достатъчно зеленчуци, плодове и фибри в диетата си. Препоръчваме също да прибавите Пробиотици в диетата. Можете да намерите висококачествени пробиотици в менюто Diamond Immunit.

Включете Probio Power това е хранителна добавка, която помага за поддържане на нормалната функция на храносмилателния тракт и здравето на червата. 

Probio Power  във всяка доза съдържа  8 различни щама, 12 милиарда вегански  пробиотик, специални прoбиотични  фибри от  лечебни гъби и лиофилизиран прах от Manihot Esculent – ​​известен като маниока, тапиока или маниока. 

Пробиотиците влияят положително на храносмилателната система и допринасят за нормалното функциониране на имунната система. Не оставяйте никаква храна, защото редовността в диетата е важна.

Ако се чувствате гладни, не се колебайте да хапнете нещо малко и здравословно, за предпочитане зеленчуци или ядки.

Ако понякога не успеете да надвишите планирания прием на храна, не изпитвайте угризения и вина, които само биха ви накарали да се откажете от целта си за здравословно хранене.

За да поддържате здравето си, обогатете диетата си с качествени добавки Diamond Immunity . Това са продукти с уникален състав, които ще подкрепят вашия здравословен начин на живот.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *