fbpx

Как да се научим да казваме „Не“?

За да се научим да казваме „не“, е необходимо да разберем, кое е нещото, което ни дава енергия и кое нещото, което ни я отнема? Това дефинира целия ни живот.

Ако е някакво хубаво преживяване с любим човек и предизвиква прекрасни емоции в нас, или нещо хубаво, което отдавна чакаме да ни се случи. И тогава казваме „да“. 

Ако някой иска да направим нещо, което ние не желаем, тогава можем  да кажем „не“. Без значение какви са причините! Всички знаем поговорката „На сила хубост не става!“ Просто не трябва да се съгласяваме да правим неща, които не искаме!

Хубаво би било да се стремим да правим повече неща, които искаме. То тогава ние драматично променяме целия ни светоглед.

Например: както казахме, ако не искаме да направим нещо, което е против нашата воля, но кажем, че трябва и кажем „да“, по този начин ние лъжем себе си, но освен себе си, ние лъжем и другия човек.

За да можем да защитим винаги нашата позиция, ние трябва да сме достатъчно искрени, за да не подведем човека.

Доста време, енергия и усилия ни трябват, за да започнем да обичаме себе си и другия човек.

И за да можем винаги да защитаваме нашата позиция, трябва да сме достатъчно искрени. Но усилието, което полагаме си заслужава. Ако наистина обичаме себе си, ние можем да бъдем пълноценен партньор и да изградим една хармонична и щастлива връзка.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *