fbpx

Как да направя здравословен избор за мен

 Какво имам в предвид?

Всеки човек в това число и аз, правим всеки ден избор в различни сфери от нашия живот. Например: В областта на здравето, избрах здравето, защото както знаете всеки от нас иска да е здрав и има някакъв здравословен проблема? Защото според мен, когато човек е здрав, той се чувства прекрасно, посвещава времето си на това, което най-много обича да прави. 

Например да се забавлява, да ходи на танци, да ходи на екскурзии, да се среща с приятели, да се среща с хора, които са като него с еднаква ценностна система, с еднакви възгледи и мироглед с еднакви нагласи в помощ на другите и така на татък. 

А когато човек е болен и го боли нещо, той не се чувства комфортно, постоянно мисли за болежките си, дали ще се излекува, започва да се оплаква и да търси внимание.
 
Аз смятам, това е мое мнение, че когато контактувате с такъв човек, той ви натоварва, отегчава, той черпи от вашата енергия и вие започвате да се чувствате като него. 
 
Това го казвам от личен опит, защото на мен ми се е случвало да изпадна в такава ситуация и се чувствам като изцеден лимон. Такива хора са енергийни вампири, които се хранят с нашата енергия. 
 
Затова правите само такива избори, които ви дават енергия, а не такива, които ви я отнемат. Както говорихме и в предния път  да полагаме грижи за нашето физическо тяло, защото то е единственото наше тяло, което ни е дадено още при нашето раждане и защото то е нашият храм в който живеем. 
 
Та в този ред на мисли вие сами трябва да осъзнаете кое ви се отразява добре. Необходимо е да подхранваме любовта към себе си. Да правим неща, които ни дават и зареждат със сила и енергия, а не обратното, неща, които ни вземат силата и ни отнемат от енергията. 
 
Кои са нещата, които ни отнемат енергията? Това за мен са медиите, които постоянно ни засипват с негативна енергия. Например къде е станало катастрофа, къде убили дете, къде блъснали човек по пътищата, дори на пешеходна пътека. 
 
Всичко това е негативна енергия, която сваля нашата вибрация и енергия. Любовта към себе си е сила и е необходимо да правим само неща, които на нас ни харесват, защото те ни повдигат енергията и вибрацията. 
 
Например: Отидете на масаж! Купете си книга за личностно израстване и развитие, която ще ви бъде от полза, защото ще получите още полезни за вас неща. Защото, ако вършите само неща, които на вас ви харесват, то вие захранвате и повдигате вашата енергия и се чувствате прекрасно. 
 
И обратното, ако се насилите да правите неща и действия, които не обичате, но само защото някой ви е казал, това ви отнема от енергията и ви изтощава. 
 
Практиката, която научих е лесна и проста: написваме си списък с нашите задължения, които не обичаме да правим и да изпълняваме и срещу всяко задължение, написваме как можем да го делегираме на някой друг да го направи, за да избегнем изпълнението му. По този начин ние променяме нашата вибрация и нивото на осъзнаване.
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *