fbpx

КАКВО Е ГАНОДЕРМА

Ганодерма Луцидум (червена гъба) е вид гъба, която е била използвана от традиционната китайска медицина още преди хиляди години.

Билковата история на Ганодерма Луцидум отдавна е документирана в най-старата китайска фармакопедия, “Herbal Classic на Шенг Нонг”.

Ганодерма Луцидум се славела като символ на просперитет и мир за нацията и дълголетие за императора.

Ганодерма Луцидум има различни имена в различните страни. Например, Ганодерма е известна като “Рейши” в Япония, “Лингши” в Китай и “Йонгши” в Корея. 

Ганодерма Луцидум е член на семейството гъби, които в природата растат върху паднали дървета и трупи от други широколистни дървета. Тя е съставена от мицел и плодно тяло. 

Мицелът се състои от основа и бяла, тънка част, които доставят хранителни вещества, необходими за растежа, докато плодното тяло има чадъровидна форма, включително дръжката и основата.

Както мицелът, така и плодното тяло са годни за консумация и имат различни лечебни свойства, които могат да бъдат използвани за предотвратяване и облекчаване на заболявания. 

Днес, Ганодерма Луцидум все още е широко ценена като важна за здравето хранителна добавка и билково лекарство, и е изследвана детайлно в Американската Билкова Фармакопедия и Терапевтичен Компендиум.

1 thought on “КАКВО Е ГАНОДЕРМА”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *