fbpx

Какво влиза в състава на Кордицепс?

В състава на Кордицепс влиза бетакаротин (Провитамин А), над 80 фермента, 77 микро и макро елемента, витамин С, витамин Е, цинк и селен освен това е източник на вещества с доказани фармакалогични свойства например (кордицепин), а анаморфът на кордицепс е източник на циклоспорин, който играе ролята на имуносупресор като подтиска имунната система при трансплантация на човешки органи. В състава на кордицепс могат да бъдат открити 77.

Ползата при Кордицепс е, че може да забави процесите на стареене. Особено при възрастни хора, които пият Кордицепс се наблюдава намаляване на умората и особено при виене на свят, шум в ушите, загуба на паметта и при проблеми на пикочо половата система.

Наблюдава се при хора с кардио проблеми. Има вече научни изследвания, които доказват ползите по отношение на нарушения на сърцето. От направени изследвания на хора имащи висок холестерол, които използват Кордицепс, е че той подтиска отлагането на холестерол LTD в кръвоносните съдове.

Когато нивото на LDL Лошия холестерол е високо, той се отлага във вид на плаки по вътрешните стени на кръвоносните съдове!

Това увеличава риска от развитие на атеро склероза и сърдечно-съдови инциденти.

Кордицепс има силно въздействие и значително повишава имунитета. Кордицепс възстановява и подобрява сексуалната функция.

Ползите на Кордицепс при бъбречни проблеми, са съществени. Заболяванията на бъбреците като например хронична бъбречна недостатъчност са причинени при вторични проблеми, като например метаболитни проблеми, проблеми с кръвно налягане или кръвообращението.

В проучване на пациенти с хронични бъбречни проблеми и настинки при прием на 3-5 гр. Кордицепс на ден се наблюдава значително подобрение на бъбречната функция и имунитета.

Кордицепс има антитуморно въздействие. Изследователи са имали интересни резултати по отношение на антитуморната активност на Кордицепс Chen и др. 1997; Куо ет Ал, 1994; Yoshida,1989). Кордицепс води до повишаване на имунитета на 36 пациенти с рак на гърдата и рак на белия дроб в напреднал стадий (Zhou I Lin,1995).

Впечатляващ ефект се наблюдава при хронична продъжителна кашлица обща слабост на организма, бронхит, мъжка импотентност и други. В древните китайски класически медицински източници се казва: “Кордицепс е с  присъщ благоприятен ефект върху белите дробове и бъбреците. Той възстановява семето на костния мозък, спира кървенето, премахва храчки. Третира белодробна недостатъчност, бъбречна недостатъчност, специално възстановява  Мин-Ман –вратите на живота”.

„Съвременната приложна фармакология“ казва, че кордицепс помага при туберколоза, деменция, хронична кашлица, астма хемоптиза, нощни изпотявания, принудително изпотяване. Тя се използва при анемия, настинки и много видове недостатъчност.“

Други предимства и ползи на Кордицепс са:

Подобряване на паметта и ефект при безпокойство.

При отслабване чрез подобряване на метаболизма и намаляване на лошия холестерол и триглецириди.

Антиоксидантно действие, кожата става по-красива и блестяща.

Противо алергично действие.

Използва се като помощно средство при хепатит, подпомага черния дроб да се възстанови.

А, В и С и цироза на черния дроб.

Полезно действие за укрепване на имунната система при ХИВ.

Допринася за нормализиране на кръвното налягане и сърдечната дейност.

Антидепресант.

Полза от Кордицепс имат и спортуващи. Кордицепс излезе в спортните заглавия  през 1993г., като група от китайски спортисти категорично разбиха 9 световни рекорда предимно в леката атлетика в спортове за издръжливост.

Първоначално те са били заподозрени  и подложени на допинг тест. По-късно по медиите съобщават, че те са ползвали кордицепс, който ги е поддържал, за да се подобри тяхната ефективност и устойчивост, без да засяга техните химични параметри на кръв.

Използването на тези гъби може да доведе до увеличаването на клетъчната енергия до 50% чрез по-добро използване на кислород и увеличаване на производството на АТР (аденозинтрифосфат). АТР е основния източник на енергия за клетъчните процеси.

Това е молекула, която подсигурява и съхранява енергията, необходима за ежедневните дейности.

Тя се среща в цитоплазмата и нуклеоплазмата на всяка клетка и е необходима за всички физиологични процеси, които изискват енергия. За разлика от вещества като кофеин, ефедрин и амфетамини Кордицепс не стимулира централната нервна система.

Той се препоръчва за спортисти, защото води до подобряване на аеробна производителност, по-бързо възстановяване, а също анаболно действие по отношение на мускулите, благодарение на увеличаването на тестерона при физическа активност.

Кордицепс няма странични ефекти или токсичност?

Кордицепс е бил използван от хилядолетия и до наши дни. Изследванията показват, че в него няма наличие на токсичност или странични ефекти, дори и при високи дози. Това не е лекарство, а хранителна добавка. Въпреки това е препорачително да се говори с експерт по отношение на дозировката.

Ако наистина се чудите от къде да си закупите кордицепс, Гано Ексел предлага високо качество на продукта, държи високи международни стандарти, цени и надеждност.

Това е компанията световен лидер, когато става въпрос за лекарствени гъби, с опит от над 20 години  и която залага на ежедневни изследвания и повишаване на качеството.

Кордицепс е важен от превантивна гледна точка, когато става въпрос за възстановяване на психо-физическото ни равновесие, но се използва и за подпомагане процеса на възстановяване на организма.

Сигурно се питате какво е кордицепс?

Кордицепс Синесис, е познат като „Елексир на живота“ или „Вълшебният талисман“ на императора. Той е една от най-редките и най-важни гъби, използвани в традиционната китайска медицина.

 Кордицепс вирее във влажните гори на Тибет, където температурите са ниски, а кислородът разреден. За ннего се знае повече от 4000г. и е бил подобно на гъбата Ганодерма или Рейши, достъпен само за императорите на Китай, които са знаели за невероятната сила, която притежава.

 За първи път е била открита в Тибет на височина над 3500 метра от едни пастири, които забелязали, че техните овце и кози са станали по-активни, след като ядат Кордицепс.

Кордицепс е обвит в мистерия и мит, той наистина е един скъпоценен камък на традиционната китайска медицина и фармакология.

В природата се среща още и Кордицепс Милитарис, но няма ползите на Кордицепс Синесис.

Дори Кордицепс Синесис преди е бил събиран и съхраняван само за императора и неговото семейство, както и за ограничен кръг от благородни семейства. За щастие днес ние по целия свят имаме възможност да се възползваме от действието на Кордицепс Синесис.

А сега ще ме попитате, какво толкова съдържа тази гъба? Кое е нещото, което го прави специален?

Кордицепс Синесис съдържа много биологични вещества, всички незаменими аминокиселини, витамини Е, К, В1, В2 и В12, полизахариди особено кордицепс киселина, и се счита за най-важният компонент от терапевтична гледна точка, циклофорани, Р-глюкани, б-манан, протеини, стероли, нуклеозиди и нуклеозидни аналози; макро- и микроелементи К, Na, Ca, Mg, Fe, Cu, Mn, Zn, P, SE, Al, Si, Ni, Sr,Ti,Cr, V и Zr  и Кордеципин. 

Какви са основните предимства на Кордицепс?

Многобройни научни изследвания, които са направени в продължение на години, потвърждават всъщност неща, които вече са известни от древността.

Тази гъба балансира меридиана на белите дробове и бъбреците, по този начин защитава белите дробове и дихателната система и дава предимства на бъбречната функция.

В миналото Кордицепс е бил използван за лечение на респериторни и белодробни заболявания, заболявания, свързани с бъбреците и черният дроб, сърдечни заболявания и също така е използван в подкрепа на онкологични заболявания.

Кордицепс помага при справяне с умората и особено умората при възстановяване след болест, подпомага процеса за забавяне на стареенето, а също така и в сексуалната сфера. В древността са го смятали за един необикновен афродизиак за мъже и жени и може да се използва много ефективно при някои видове импотентност.

За повече информация, можете да се свържете с мен като кликнете Тук:

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *