fbpx

Защо имам толкова проблеми в живота си?

Няма човек, който да няма проблеми в каквито и да е области от своя живот. Замисляли ли сте от къде идват тези проблеми?

Мисля, че този отговор няма да ви изненада!

Проблемите в нашия живот идват от там, че ние не обичаме себе си, не се ценим. Поставяме себе си на края на схемата с ценности. Просто се обезценяваме.

Според психолозите би трябвало и е редно като номер едно в нашия живот винаги да поставяме себе си на първо място.

На второ място винаги да бъдат нашите пари, нашите занимания, нашата любима работа. Това са все неща, които ние обичаме да правим с много любов.

На трето място е нашият партньор, нашата любов, любовта на живота ни.

На четвърто място да са децата ни.

На пето място да са нашите родители. Всичко, което слагаме преди себе си, става наша проблемна зона.

Кога започват проблемите в живота ни? Запитвали ли сте се?

Проблемите настъпват всеки път, когато пристъпим тази закономерност. Всички ние сме Божии деца и Бог живее в нас. Той винаги се грижи за нашето благополучие с Божествена любов.

Когато поставяме някого, или нещо преди себе си, привързваме се към пари, човек, идея, или каквото и да е било преди себе си и Бог, то ние изпитваме съмнение, че Вселената е пълна с ресурси и е изобилна.

В момента в който, ние се осъмним, се превръщаме в жертва на дифицитно мислене, че няма достатъчно за всички и особено за нас. Така ние обиждаме Бжественото съзнание.

Хубавото е когато се научим да почитаме Божественото в себе си и правилно да разпределяме приоритетите си, то тогава всичко в живота ще ни бъде дадено.

Както знаем всички, ние сме за малко на тази прекрасна планета. Някои от нас са само за няколко години, други са за повече, но като цяло смисълът на нашия живот е да разкриваме Божествения си потенциал.

Да помагаме с нашите дарове на другите хора, да живеем в радост и удоволствие и да направим собствения си живот рай.

Но всичко това можем да постигнем единствено и само, ако ценим и обичаме себе си, като помагаме на другите и на света да стане едно по-добро място за живеене.

В заключение на всичко казано до тук, за да се чувстваме добре, да изглеждаме добре, за да имаме прекрасни отношения с другите и най-вече да живеем пълноценно, то ни е необходимо да обичаме и да уважаваме себе си. Човек може да даде само това, което сам той притежава!

Защото човек, който не обича себе си, той не може да обича и другите, не може да даде любов, топлина, не може да ви даде абсолютно нищо, защото той самия не се чувства добре със себе си! Когато човек се държи зле към вас и не може да ви оцени, това се дължи на това, че той не обича себе си!  

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *