fbpx

Диамантът – крал сред инвестициите!

Търсенето на диаманти в световен мащаб расте, а производството на диамантени суровини започна да намалява.

В края на 2020 г. Аргилеевата мина в Австралия беше затворена, а за 2021 г. световното производство на суровини е намаляло с 9 %. Тази тенденция ще продължи и в следващите години, защото вече е ясно колко дълго време човечеството ще може да извлича диаманти на планетата.

В близките около 60 години всички мини в света ще бъдат затворени поради пълното им изчерпване.

Ако някой актив е ограничен в количество, ако не е възможно да бъде заменен и ако има разумно търсене, цената неизбежно се повишава.

Ако цената на актива се повиши, хората харесват и все повече инвестират в него, поддържайки енергия за по-нататъшен ръст на цените.

Както знаем, светът е в порочен кръг от неограничено печатане на пари и ценни книжа, които обезценяват стойността си.

Затова е много разумно човек да търси подкрепа и защита в традиционните реални (Физически съществуващи) активи на диаманти и благородни метали.

Бих искала да ви покажа валидността на горното твърдение с историята с розовия диамант:

Исторически присъствието му е било много рядко и най-качествените розови диаманти са били най-скъпите. През 2006 г. розовите диаманти са около 26 пъти по-скъпи от белите диаманти.

Днес (през 2021) положението е, че цената им е с около 35 пъти по-висока от цената на белите диаманти.

Точно в края на 2020 г. добивът на розов диамант прекратява производството в Аргиле. Днес продукцията им е нулева в карати за една година.

Годишното увеличение на цените е с 30 % годишно. Това е предпоставка за постоянния ръст на цените в бъдеще, което направи розовия диамант крал сред инвестициите, защото няма сравним актив, който може да покаже 600 % увеличение!

Може би някой би спорил, че биткойнът е спечелил повече в някои периоди, но в тази посока мога само да кажа, че диамантът съществува РЕАЛНО, а криптовалутата е само цифра на екрана.

Подобна разработка разбира се е и за други цветови варианти на диамантите.

Диамантите очевидно са добър избор за защита на средствата на всеки инвеститор. 

 

Диамантът може да бъде шлифован в 102 форми.

Математически е изчислено, че най-хубавата и скъпа шлифовка е брилянтната. При нея имаме 100% пълно вътрешно отражение и максимално много блясък.

 

От всички съществуващи форми на диамантите, кръглата форма е приета за еталон. Тя подчертава оптичните свойства на диаманта по съвършен начин.

Останалите форми са по-евтини и липсва блясък в камъка. Понякога обаче определен вид може да се предпочете пред класическата, за да засили някакъв определен ефект.

Например формите Ашер, Емералд и Багет са предпочитани при цветните камъни, тъй като стъпаловидната им шлифовка подчертава цвета.

Формата Маркиза се използва, когато искаме визуално камъкът да изглежда по-голям, в сравнение с кръгла форма.

На снимката можете да видите най-разпространените форми.

Виж повече Тук:

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *