fbpx

Дефицит на грижа за човека!

В днешно време за да продаваш нещо, каквото и да било, било то продукт, или услуга онлайн, ти трябва първо да се научиш как го правят успелите хора? Защо да гледаме как го правят успелите хора? 

По простата причина, че хорат не обичат да им се продава. Това го научих от моята учителка по продажби, промоции и събития Марияна Гранд. Та сега да преминем към самата тема. 

Много е важно когато продаваме, да го правим по правилния начин. Какво имам в предвид? До преди две години и половина продавахме, признавам си и аз го правех, като се срещахме директно на живо с хората, с клиента. Разказвахме му за нашия продукт, който предлагаме, той си купи и до там. 

След това не го обгрижвахме и не го обгрижвахме. Той беше просто клиент. Повечето от хората правят точно така по този начин. Не са се замисляли какво му е необходимо на човек, за да се върне отново при нас, да го запазим като клиент. 

Важното нещо според мен е, че някой трябва да каже на човека, че го е грижа за него. Най-много се ядосвам на хора, които ми отправят покана за приятелство и въпреки, че не ги познавам, аз приемам поканата им.

И какво се оказва, канят ме в техни групи, предлагат ми да им купя продуктие. Не съм съгласна с това и казвам: Стига!!! Аз имам мои граници и не позволявам да ми навлизат в личното пространство. Не се прави по този начин! 

Според мен, всеки нормален човек е редно преди да ти предлага каквото и да е, да ти се представи. С какво се занимава, какъв човек е да се опознаем като контактуваме известно време. С една дума да се опознаем взаимно. 

Аз не го съдя, не е в павото ми и коя съм аз, че да го съдя? Но така, той навлиза според мен в личното ми пространство. Иска да ми продава, да ме консултира, да ме променя. 

Всеки има свободна воля и всеки има право да прави неща, които му харесват, нямам нищо против, но да ме кани в групи и да ми продава нещо, без да го познавам, просто да забрави. Дефицит на грижа за човека 

Това за мен са хора агресори, които искат на всяка цена да ти продадът и да печелят от теб, без да ги е грижа повече за теб. Така ние се превръщаме в жертви на всеки агресор. Това са два отделни свята единият продава, а другият купува. И само заради това се събират. 

Това е дефицит на загриженост, на внимание, на доверие. Това е само интерес и пари. А грижата за хората, къде остава? Тук тя липсва? Хората имат нужда, някой да им каже, че го е грижа, че е нормален човек като тях и самата продажба не е на първо място. Да, знам, че парите са важни, но не са номер едно. 

Повечето от хората не го правят  никой не мисли, че това е важно. И аз не го правех преди, тогава е било такова мисленето ми, защото не съм се досетила, че грижата за хората е много по-важна от парите. Но човек с времето се променя, научава нови уроци, а старите отпадат. 

От уроците, които учим в Училището по продажби, разбрах, че много по-приятно е да се срещнеш с човека, да се опознаете взаимно, да имате сходни интереси, да имаш взаимстване и ако се харесате, да работите заедно. 

И много по-приятно и по-забавно е да инвестираме в хора и връзки, а не в реклами и фунии. Това означава да правиш бизнес противоположно на всички останали хора. 

 Така реших и аз, по новия начин да работя, защото хората се интересуват, не да им продадеш на всяка цена. Те не обичат да им се продава. Те искат да им подадеш ръка, да ги обгрижиш и да им помогнеш, заедно да решите проблемите им. Дефицит на грижа за човека. 

Благодаря ви, че прочетохте статията ми!

 

 

 

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *