fbpx

Действие на Ганодерма Луцидум при повишена кръвна захар, Диабет тип I, Диабет тип II

Комбинацията на двата продукта Ганодерма и Екселиум при повишена кръвна захар, помагат за възобновяване  на нормалното действие на процесите в  организма за да може той да се справи с диабета. 

Захарният диабет често наричан и само диабет, е болест, характеризираща се с повишено ниво на кръвната захар (глюкоза) в организма, което се дължи на отслабената реакция на клетките към инсулина или на недостатъчното му произвеждане в тялото.

Инсулинът е хормон, секретиран от панкреаса, който стимулира клетките да абсорбират глюкозата и да я трансформират в необходимата за функционирането им енергия.

Когато клетките не абсорбират достатъчно глюкоза, тя се натрупва в кръвта (хипергликемия), което води до усложнения в сърдечно-съдовата, нервната и други системи на тялото.

Диабет тип 1

Диабетът тип 1 се характеризира със загубата на произвеждащите инсулин бета-клетки в лангерхансовите острови на панкреаса, което води до намаляване на отделяното количество инсулин.

Той се разделя на два вида – имунно медииран и идиопатичен. Повечето случаи на диабет тип 1 са с имунно медииран характер, като загубата на бета-клетките се дължи на автоимунна атака от T-лимфоцити.

Макар че има данни за известна генетична предразположеност, развитието на болестта се предизвиква от външни фактори.

Диабет тип 2

Диабетът тип 2 се характеризира с инсулинова резистентност, понякога съчетана с понижено отделяне на инсулин от панкреаса.

Неправилното реагиране на клетките към инсулина е свързано с функционирането на инсулиновите рецептори.

Основните рискови фактори за заболяването са начинът на живот и в някаква степен генетичната предразположеност. Повечето пациенти са с наднормено тегло.

Контролиране

Диабет тип 2 може да бъде предотвратен чрез въвеждане на известни промени в начина на живот и хранене. Намаляването на теглото е особено важно за контрола на диабет тип 2.

Редовната програма с упражнения, придружена от здравословно хранене с ниско съдържание на захар, могат да постигнат много за предотвратяването на това заболяване.

Всички форми на диабет могат да бъдат контролирани чрез изкуствено внасяне в тялото на инсулин, а диабет тип 2 – до известна степен и с други медикаменти. 

Действие на Ганодерма Луцидум

Ганодерма луцидум е терапевтична дървесна гъба използвана за третиране на диабет в Азия, главно в Китайската медицина.

Все по-широката ѝ употреба от публиката, вече и на запад, води до повишен интерес за изследване от лаборатории и изследователски институти.

За да се намерят точните механизми на действие и да се обяснят ефектите на Ганодерма Луцидум при диабет при хората, се провеждат все повече фармакологични изследвания ин витро с човешка тъкан и ин виво с лабораторни мишки, както и компютърни модели.

Полизахаридите на Ганодерма Луцидум имат хипогликемичен ефект при стрептозотоцин-причинен диабет (тип 1), като предотвратяват апоптозата и подсилват регенерацията на β-клетките в панкреаса. Те ускоряват зарастването на раните при диабет тип 1.

Зити от Малайзия – Диабет.

„В началото мислих, че мехура на дясното ми рамо е нещо случайно. След като се спука стана на рана. След няколко дни раната стана по-голяма и не заздравяваше добре.

 Отидох на лечение в Централната Болница в Куантан, където изследваха кръвта ми и бях диагностицирана с Диабет. Заради това раната ми не се е заздравявала.

В продължение на месец опитах различни лечения, но не помогнаха и раната ставаше по-голяма. Знаейки болестта, която се изправи пред мен, дойде един дистрибутор на Гано Ексел и ми обясни ефективността на продуктите и това, че могат да помогнат при диабет.

Започнах да пия Ганодерма, Екселиум, както и да слагам Ганодерма върху раната. След 2 седмици лекаря ми потвърди, че нивото ми на кръвна захар е нормално и раната е започнала да заздравява.

След 3 месеца раната причинена от мехура беше напълно излекувана. Продължавам да използвам продуктите, за да поддържам здравето си.” 

Материалите са от Интернет.

 Международен линк за регистрация на нови членове. Моля, въведете този номер BGR0963191 при регистрация на този сайт от всяка точка на света! 

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *